Arena Portoval: Župan ima rezervni scenarij, vendar pričakuje dogovor s Strabagom

Kot je znano, se je za vstop v konkurenčni dialog za sklenitev javnozasebnega partnerstva z mestno občino Novo mesto kljub predhodnim bolj optimističnim napovedim novomeškega župana Muhiča prijavil le avstrijski koncern Strabag. Konkurenčni dialog se bo začel avgusta, do jeseni pa bo znano, kako se bo razpletel.Na občini pa so potrdili, da imajo tudi v primeru neuspeha teh pogovorov pripravljen rezervni scenarij.

Na mestni občini Novo mesto so priznali, da so pričakovali več prijav na javni razpis javno – zasebnega partnerstva pri projektu večnamenske dvorane Portoval. Vendar so kljub temu zadovoljni “da se je prijavilo podjetje Strabag, saj gre za močno in uveljavljeno podjetje, ki je z vso resnostjo podalo prijavo na omenjeni razpis”.

Izhodišča mestne občine za pogajanja v konkurenčnem dialogu so pojasnili takole: “Mestna občina Novo mesto je že večkrat javno napovedala, da v projekt izgradnje mestne večnamenske dvorane vstopa z zemljiščem, ki bo komunalno opremljeno, ter projektno dokumentacijo. Preostali del naj bi bil vložek zasebnega partnerja. To je izhodišče, o vsem ostalem, tudi o upravljanju, se bomo v postopku konkurenčnega dialoga dogovarjali in pogajali.”

Na vprašanje, ali ima župan rezervni scenarij v primeru neuspeha konkurenčnega dialoga, so v županovem kabinetu odgovorili: “Župan še ne želi razkriti rezervnega scenarija, saj meni, da je podjetje Strabag resen partner in tudi z vsem optimizmom pričakuje, da bomo z njim podpisali pogodbo za ta projekt. Če se bo v postopku konkurenčnega dialoga izkazalo, da to vendarle ne bo mogoče, bomo o rezervnem scenariju javno spregovorili takrat.”

 

 

Objavljeno v Aktualno, Zgodbe