Kolektivc 2011 – Izjava za javnost

KOLEKTIVC je dijaški projekt Dijaške sekcije Društva novomeških študentov (DIJAS), ki ga prirejajo že deveto leto zapored. Je edini tovrstni športno-zabavni dogodek ob zaključku šolskega leta za mlade na Dolenjskem.

 

Letos se bo Kolektivc odvijal v petek, 24. junija, s pričetkom ob 14.00, v Oazi sredi mesta – parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine v Novem mestu.

 

Namen projekta je druženje mladih na zabaven, varen in zanimiv način ob popoldanskih aktivnostih in tudi na večernem koncertu. Pretekla leta je popoldanski del izgubljal svoj pomen, letos pa se vrača v večjem obsegu.

Obiskovalci se bodo v popoldanskih urah, z začetkom ob 14.00 lahko udeležili športnih turnirjev v košarki, nogometu in odbojki v športnem parku Loka. Aifsoft društvo Želve bo poskrbelo tudi za poligon, kjer se bodo mladi lahko pobližje spoznali z aifsoftom.

V parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine pa bo dogajanje pestro in barvito z risanjem po majicah, bodypaintingom, frizerskim studiem Glamur ter športno obarvano s turnirji v ping-pongu, namiznemu nogometu, piramidi ter paintballu. Predsavili se bodo tudi študentski klubi ter organizacije, ki sodelujejo z mladimi. Za konec šola pa ni boljšega kot mrzel bazen ter skakanje po trampolinu v Oazi sredi mesta.

 

V večernem delu, z začetkom ob 20.00 , pa bodo za prijetno vzdušje in rajanje poskrbeli: Dare Acoustic, Liquf, OdBeatli, Flirrt, Zlatko in Optimisti, Opusum ter DJ Simoni.

 

Zahvaljujoč sponzorjem vstopnine ni!

 

KOLEKTIVC je tako edinstvena priložnost za vse, ki si želijo zdrave in dobre zabave ob zaključku šolskega leta, saj tovrstni dogodki v Novem mestu niso pogosti, poleg tega pa je vse dogajanje brezplačno. Tako je prireditev primerna tudi za spoznavanje novih ljudi, pridobivanje novih veščin in znanj ter prijetno druženje ob zabavnih aktivnostih ter prijetni glasbi. (vir: Zala Slana, DNŠ)

Objavljeno v Dolenjska