Županov glasnik bo na vse naslove v novomeški občini prišel pred prvim krogom lokalnih volitev!

Naslovnica 1. številke Županovega glasnika. 3. številka bo izšla tik pred prvim krogom letošnjih lokalnih volitev.

Po vztrajnem vrtanju in prepričevanju z občinskimi službami za stike z javnostmi smo vendarle dobili potrditev tistega, kar smo napovedovalil. Alojzij Muhič bo na vrhuncu predvolilne kampanje inj pred prvim krogom lokalnih volitev izdal še tretjo številko županovega glasnika.

Urednik obeh dosedanjih številk – najverjetneje pa da tudi tretje – je Ivo Kuljaj, ki je ne le županov svetovalec in direktor občinskega javnega zavoda Zavod za turizem Novo mesto, ampak tudi vodja volilnega štaba Zveze za Dolenjsko in županskega kandidata Alojzija Muhiča.

V županovem glasniku bo poročilo o delu župana in občinske uprave. Seveda pa ne bo notri poročila o delu občinskega sveta, ki je sicer najvišji organi odločanja niti poročilo o delu svetnikov oz. svetniških skupin.

V županovem kabinetu trdijo, da županov glasnik davkoplačevalce ne bo stal niti evra..

“Kot smo zapisali že zadnjič, t. i. Županov glasnik ni nič novega. Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič ga je namreč prvič izdal že na polovici mandata, decembra 2008. Takrat je urednik omenjenega časopisa v uvodniku med drugim zapisal, da bi rad župan občanom povedal tudi svojo resnico, svoje videnje (ne)doseženih rezultatov, socialnih in ekonomskih okoliščin, v katerih poteka vsakdanje naprezanje za njihovo doseganje. Tako je, kot že omenjeno, decembra 2008 izšel prvi glasnik. Ker smo pri ustvarjanju časopisa želeli, da bi ta postal ustaljena praksa poročanja ob delu župana Mestne občine Novo mesto in celotne Občinske uprave, smo tudi decembra lani izdali Županov glasnik, v katerem je bilo predstavljeno delo v letu 2009. In podobno bodo občani in občanke tudi letos obveščeni o delu župana in Občinske uprave. Znano je, da bodo 10. oktobra v Sloveniji lokalne volitve. Tekoči županski mandat se torej izteka, zato je edino razumljivo, da poročilo o delu izda še pred decembrom, kot je bila to praksa minulih dveh let. Naj ob tem še dodamo, da sta bili obe izdaji časopisa med občankami in občani lepo sprejeti in podobno pričakujemo tudi letos.

Županov glasnik 201 bo izšel brez evra denarja iz blagajne Mestne občine Novo mesto ali zavodov in podjetij, katerih ustanoviteljica ali lastnica je Mestna občine Novo mesto.

Kot smo že poudarili, bodo v Županovem glasniku občani in občanke obveščeni o delu župana in Občinske uprave Mestne občine Novo mesto. Tako v časopis nismo vključili predstavitev dela občinskih svetniških skupin,”

Kot smo zapisali že zadnjič, t. i. Županov glasnik ni nič novega. Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič ga je namreč prvič izdal že na polovici mandata, decembra 2008. Takrat je urednik omenjenega časopisa v uvodniku med drugim zapisal, da bi rad župan občanom povedal tudi svojo resnico, svoje videnje (ne)doseženih rezultatov, socialnih in ekonomskih okoliščin, v katerih poteka vsakdanje naprezanje za njihovo doseganje. Tako je, kot že omenjeno, decembra 2008 izšel prvi glasnik. Ker smo pri ustvarjanju časopisa želeli, da bi ta postal ustaljena praksa poročanja ob delu župana Mestne občine Novo mesto in celotne Občinske uprave, smo tudi decembra lani izdali Županov glasnik, v katerem je bilo predstavljeno delo v letu 2009. In podobno bodo občani in občanke tudi letos obveščeni o delu župana in Občinske uprave. Znano je, da bodo 10. oktobra v Sloveniji lokalne volitve. Tekoči županski mandat se torej izteka, zato je edino razumljivo, da poročilo o delu izda še pred decembrom, kot je bila to praksa minulih dveh let. Naj ob tem še dodamo, da sta bili obe izdaji časopisa med občankami in občani lepo sprejeti in podobno pričakujemo tudi letos.

Županov glasnik 201 bo izšel brez evra denarja iz blagajne Mestne občine Novo mesto ali zavodov in podjetij, katerih ustanoviteljica ali lastnica je Mestna občine Novo mesto.

Kot smo že poudarili, bodo v Županovem glasniku občani in občanke obveščeni o delu župana in Občinske uprave Mestne občine Novo mesto. Tako v časopis nismo vključili predstavitev dela občinskih svetniških skupin.”

Objavljeno v Aktualno, Dolenjska, Volitve-2010