Štab liste Gremo Gor!: OVK se izogiba odpravi napake – OVK: naredili smo, kar smo lahko

Branka Bukovec iz občinske volilne komisije se je odzvala na naša vprašanja v zvezi z obtožbo liste Gregorja Macedonija, da se izogibajo odpravi napak v zvezi z napačno razdeljenimi brošurami. “V občinski volilni komisije nam je zelo žal, da je prišlo do napake. Nočemo se izogibati komunikaciji, kot nam očitajo pri listi, vendar smo izjemno obremenjeni z volilnimi opravili, tako da jim bomo odgovorili, takoj ko bomo lahko.”

“Takoj ko smo bili obveščeni o njej (v nedeljo), smo poslali ljudi na vse enote Pošte Slovenije, da pregledajo brušure, ki do takrat še niso bile razdeljen (približno 80%). Nismo našli nobenih novih napačnih brošur. Na območjih, iz katerih smo dobili klice občanov, da so prejeli napačne brošure, smo brošure ponovno razdelili,” pravijo na OVK.

Ob tem opozarjajo, da zakon ne predpisuje, da bi morala OVK na tak način obveščati volilce. Zakonsko so obvezani, da objavi sezname na občini in na spletnih straneh.

Štab liste Gremo Gor!: OVK se izogiba odpravi napake

“Kot smo občinsko volilno komisijo in javnost obvestili v nedeljo, 26.10.2010, je pri delu razdeljenih razglasnih brošur prišlo do izpada dela podatkov o listah kandidatov, ki bi morali biti navedeni v tem razglasu, kot to določa zakon. Pri tem je izpadla tudi lista GREMO GOR! – Lista Gregorja Macedonija. Občinsko volilno komisijo smo pozvali, da nemudoma pristopi k odpravi napake in z vsemi možnimi sredstvi popravi nastalo škodo pri objektivnem obveščanju volivcev. Po treh dneh ugotavljamo, da nas Občinska volilna komisija še vedno ni obvestila o načinu odprave napake in se izogiba vsaki komunikaciji na to temo,” so v sporočilu za javnost zapisali v volilnem štabu nestrankarske liste Gremo gor – Lista Gregorja Macedonija.

“Hkrati smo včeraj iz medijev izvedeli, da priznavajo napako pri delu razdeljenih brošur na Drski (ob navedbi da je šlo zgolj za 10 brošur) in da so v tem okolišu ponovno razdelili brošure. Ta novica nas je popolnoma razočarala, saj glede na naše podatke (imamo imena in naslove občanov z njihovimi brošurami) niso bile napačne brošure deljene zgolj na Drski.

Zato pozivamo Občinsko volilno komisijo, da resno pristopi k odpravi napake ter z navedbo konkretnih ulic oz. območij javno predstavi način odprave napake. Kot kaže pristop OVK ni bil primeren in zadosten, zato pozivamo tudi občane, ki so prejeli napačne volilne razglase, da se javijo našemu volilnemu štabu (e-pošta: bg@gregormacedoni.si). Ko bo OVK javno objavila ulice z dodatno razdelitvijo, bomo lahko ugotovili ali je napaka v celoti in brez dvoma odpravljena,” trdijo.

Objavljeno v Dolenjska, Volitve-2010