Kuli iz prve prestave v šesto brzino: Včeraj je sporočil, da bo ta teden organiziral kar tri dogodke

Ivo Kuljaj – Kuli, direktor Zavoda za turizem Novo mesto, sicer pa svetovalec novomeškega župana, tudi novinar, žrtev komunističnega nasilja, lovec, vinogradnik, poznavalec kulturne dediščine, mimogrede pa tudi vodja volilnega štaba Zveze za Dolenjsko in županskega kandidata Muhiča, je v predzadnjem tednu pred volitvami intenziviral “turistične” prireditve v Novem mestu in na podeželju. Včeraj je novinarjem poslal vabila na kar tri prireditve, ki se bodo zvrstila v tem tednu. Danes je poslal nova tri sporočila.

Pa pojdimo po vrsti.

Včeraj, ob 14.01 smo prejeli vabilo Zavoda za turizem, da se bo 2. oktobra ob 14. uri v Gabrju pri Kulturnem domu začela tradicionalna prireditev Polharija. Ob tem bo obilo zabave, saj se bo snemala tudi TV oddaja Polka in majolka. Kuli pa napoveduje tudi lovski golaž, mošt, razstava življenja v gozdu, predstavitev filma Polhi in, mijav mijav in hov hov, izbor najlepše polšice.

Ob 14.14 smo prejeli vabilo št. 2, in sicer se je Zavod za turizem odločil, da bo še kar naprej jahal na nedavno postavljeni repliki Situle na novomeškem krožišču: “Spoštovani!  Mestna občina Novo mesto in Zavod za turizem Novo mesto vabita na prireditev ob postavitvi skulpture situle na krožišču v Bučni vasi in otvoritvi novih prostorov Gostilne Pugelj. Prireditev bo v sredo, 29. septembra ob 18. uri pred Gostilno Pugelj, v Ždinji vasi.”

In, nenazadnje, ob 14.27 smo bili obveščeni še o tretjem popolnoma ne-predvolilnem dogodku: “Prihaja lep čas in z njo prijetna priložnost, ko bomo lahko sadove podeželja, vinskih goric in gozdnih dobrot pripeljali tudi v mestno jedro. Vabimo vas namreč na Glavni trg pred Hišo kulinarike in turizma (bivše gostišče), kjer bomo lupili (in seveda jedli) zlatorumeno zapečen kostanj in razvajali brbončice z moštom.  Želite biti z nami? Pridružite se nam v petek, 1. oktobra 2010, ob 19. uri. Sprejmimo skupaj jesen v našo družbo.  Zavod za turizem Novo mesto in Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma.”

Ko smo že mislili, da si bo naš junak vendarle vzel trenutek za stavko javnih uslužbencev, se je šele dobro začelo.

Danes ob 13.00 smo ponovno dobili vabilo na Polharijo. (Klikni na povezavo – vredno ogleda).

Ob 15.42 (opozarjamo, da gre za uro, ko je običajni uradnik že zdavnaj doma na kosilu,  tudi kadar ni stavke javnih uslužbencev): novinarji dobimo novo sporočilo o situli. Celotna kronologija tehničnih postopkov pri izdelavi Situle od genialne ideje Iva Kuljaj pa vse do montaže na licu mesta.  (Tudi ta povezava je vredna ogleda).

In že ob 15.52, se pravi samo deset minut kasneje, dobimo novo sporočilo. Ne samo, da bo jutri slovesnost ob postavitvi situle in otvoritev nove Pugljeve gostilne. Še več. Pugljevo gostilno bo odprl sam župan Muhič. Tudi tokrat g. Muhič nikakor ne bo nastopal kot županski kandidat , pa tudi če bo, pa kaj potem.

“Spoštovani!

Jutri, v sredo, 29. septembra bo župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič slovesno odprl prenovljene prostore Gostilne Pugelj pod Trško goro, pri kateri bomo proslavili tudi nedavno postavitev situle na krožišču v Bučni vas. Več o dogodku  v prilogi.

Lepo pozdravljeni!”

Pa še povezava!

Objavljeno v Aktualno, Dolenjska, Volitve-2010