12. Prvomajanje bo že jutri

prvomajanje

Obeta se eden večjih žurov ob delavskem prazniku, Prvomajanje v Šentjerneju. Že 12. po vrsti – “rockovanje in kresovanje”.

Organizira ga Liberalna demokracija Slovenije in Mlada liberalna demokracija. Prvomajanje bo v četrtek, 30. aprila 2009, s pričetkom ob 20. uri, na sejmišču v Šentjerneju. V koncertnem delu programa bodo »žgali« Pero Lovšin s Španskimi borci ter skupine Tik-taw, Marshmelow in Skovik, kres pa bo zagorel ob 21.30 uri.

Prvomajanje je družabna prireditev, ki sta jo Občinska odbora LDS in MLD Šentjernej, prvič organizirala leta 1997. Od takrat dalje se neprekinjeno že dvanajsto leto na predvečer 1. maja zbere več tisoč ljudi različnih generacij, ki jim je skupna želja po druženju, dobri glasbi in kresovanju.

Letošnji kres bo pripravilo Športno društvo Kozorog iz Šentjerneja, ki združuje neumorne športne, zlasti nogometne navdušence.

Kres bodo zakurili Jelko Kacin, evropski poslanec, Franc Hudoklin, župan Občine Šentjernej, Borut Cink, predsednik Mlade liberalne demokracije, in Igor Kalin, podžupan Občine Šentjernej ter predsednik Občinskega odbora LDS Šentjernej.

Prireditelji se odpovedujejo vstopnini v prid humanitarne akcije zbiranja sredstev za letovanje otrok iz socialno šibkejših družin iz šentjernejske občine. Organizator zbiranja sredstev je Območno združenje Rdečega križa Slovenije Novo mesto. Liberalna demokracija Slovenije pa poziva obiskovalce k prispevku v višini 2 €. Otroci jih bodo zelo veseli.

Objavljeno v Dolenjska