Serijski kršitelj prometnih predpisov, ki je vozil alkoholiziran, brez vozniškega dovoljenja, z neregistriranim in neizpravnim vozilom

modra13Včeraj, okoli 22. ure so novomeški policisti med kontrolo prometa v Bršljinu ustavili 24-letnega voznika osebnega avta iz Novega mesta. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus z alkotestom pa je pokazal 0,81 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Pri pregledu vozila so policisti ugotovili, da vozilo ni veljavno registrirano, poškodovano ima karoserijo in večino ostalih delov vozila, voznik pa je večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov. Policisti so vozilo začasno zasegli, kršitelja pridržali in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prepovedali so mu približevanje in ga kazensko ovadili

Nekaj pred 10.00 uro so bili policisti obveščeni, da je v stanovanju v Novem mestu mož pretepel ženo. Novomeška policijska patrulja je ob prihodu na kraj ugotovila, da je vinjen 47-letnik iz Novega mesta zmerjal in pretepal ženo. Po posredovanju policistov se je kršitelj umiril. Ob 13. uri so morali policisti zaradi vinjenega nasilneža ponovno posredovati, odpeljali so ga v prostore za pridržanje. Zaradi vseh ugotovljenih okoliščin in razloga za sum, da bo kršitelj ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo osebe s katero živi v skupnem gospodinjstvu, so mu policisti na podlagi določil 39/a člena Zakona o policiji izrekli ukrep prepovedi približevanja in o izrečenem ukrepu obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil ali se ukrep podaljša do 10 dni. Osumljenca bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini tudi kazensko ovadili.

Vinjenega kršitelja pridržali

Okoli polnoči so policiste na pomoč klicali iz stanovanja v Črnomlju. Vinjen 25-letnik je vpil na družinske člane. Ob prihodu policistov se ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, zato so mu policisti skladno z določili Zakona o prekrških odredili pridržanje in izdali nalog za plačilo globe.

Vloma v lokal

V noči na 29.1. je nekdo vlomil v dva lokala v Novem mestu in odnesel nekaj gotovine. Lastnika lokala sta oškodovana za okoli 600,00 €.

Objavljeno v Dolenjska