Osem pretepačev in tri zbite peške

modra12Včeraj, ob 06.30 uri so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči v Birčni vasi, kjer naj bi voznik osebnega avta povozil peško. 35-letni voznik osebnega avta iz okolice Novega mesta je vozil iz smeri Birčne vasi proti Novem mestu in med prehitevanjem drugega vozila trčil v peški, ki sta hodili pravilno, ob levi strani ceste. 45-letno peško so z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana. Lažje poškodovana je bila tudi 16-letna peška, ki je kasneje poiskala zdravniško pomoč. Policisti bodo zoper voznika osebnega avta napisali obdolžilni predlog.

Okoli 18.30 ure je v križišču v Kamencah 47-letni voznik osebnega avta iz Novega mesta zaradi vožnje po levi strani vozišča zbil 65-letno peško, ki se je v nesreči lažje telesno poškodovala in so jo z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico. 47-letniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima v izdihanem zraku 0,74 miligramov alkohola. Vinjenega voznika so pridržali in na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Izsledili vinjenega povzročitelja prometne nesreče

Ob 18.30 uri so policiste obvestili, da je na parkirnem prostoru lokala v Novem mestu, voznik tovornega vozila trčil v parkirano osebno vozilo in odpeljal. Policisti so 35-letnega povzročitelja v tovornem vozilu s poškodovanim odbijačem kmalu izsledili. Posumili so, da je voznik pod vplivom alkohola in odrejen preizkus je pokazal, da ima v izdihanem zraku 1,22 miligramov alkohola. 35-letnika so pridržali in napisali obdolžilni predlog.

Prekratka varnostna razdalja

Nekaj pred 15. uro se je prometna nesreča zgodila na Kandijski cesti v Novem mestu. Vzrok prometne nesreče, ki jo je povzročil 23-letni voznik osebnega avta iz Krškega, je bila vožnja na prekratki varnostni razdalji. Udeleženec v drugem osebnem avtu se je v nesreči lažje poškodoval, zoper povzročitelja pa bodo novomeški policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Ovadeni kršitelji javnega reda in miru

26.1. ob 20. uri so šentjernejske policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v naselju v okolici Šentjerneja. Policisti so ob intervenciji ugotovili, da so se v pretepu med osmimi osebami tri lažje poškodovale in so same poiskale zdravniško pomoč. Na podlagi zbranih obvestil bodo policisti zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe kazensko ovadili pet oseb iz okolice Šentjerneja.

Vlom in tatvina

Med 19. in 22. uro je neznanec na parkirnem prostoru v Novem mestu vlomil v osebni avto. Odtujil je torbo z dokumenti in lastnika oškodoval za okoli 100,00 €.

Med 14. in 16. uro je neznanec iz odklenjene garderobe trgovskega centra v Novem mestu odnesel torbico z denarnico, dokumenti, ključi in bančno kartico s PIN kodo. Lastnica ima za okoli 200,00 € škode.

Objavljeno v Dolenjska