Svetniki razmišljajo: Zupan proti Kuljajevi okrasitveni akciji, Škerlj pod vprašaj novi parkirni režim

Občinski svetnik iz vrst Društva Novo mesto Tone Škerlj je na župana Mestne občine Novo mesto naslovil vprašanje, s kakšnimi razlogi je župan podaljšal plačevanje parkirnine v mestnem jedru do 19. ure.

»Proti temu se je opredelila tudi krajevna skupnost, zato me zanima, zakaj je bilo potrebno spremeniti režim, ki je bil šele dobro postavljen,« je župana vprašal Škerlj.

Svetnik Adolf Zupan z Liste za razvoj gospodarstva pa je vnovič izrazil nestrinjanje s tem, da se je Mestna občina Novo mesto odločila, da v času vsesplošne gospodarske krize in likvidnostnih težav občine, zapravlja denar za novoletno okrasitev. Poleg tega pa svetnika moti, da občina pritiska celo na gospodarstvenike, ki so že tako ali tako v težavah, da celo še sami prispevajo k novoletni okrasitvi. »Mislim, da bi morala biti občina v tem času zgled varčnosti, ne pa potratnosti,« je dejal Zupan.

Na Zupana so se obrnili tudi nekateri podjetniki, ki sodelujejo z občino, in sicer zaradi tega, ker jim občina ne plačuje računov. Svetnika je zato zanimalo, koliko zapadlih obveznosti ima MO Novo mesto.

Župan MO Novo mesto Alojz Muhič je obljubil, da bo na svetniška vprašanja odgovoril pisno.

18sejaobcinskegasvetazupanAdolf Zupan (Lista za razvoj gospodarstva) meni, da je najnovejša akcija Iva Kuljaja, s katero bo Novo mesto okrasil za nekaj 10 000 evrov (kakšen bo končni znesek ni znano) povsem neprimerna za težaven čas, v katerem se je znašlo dolenjsko gospodarstvo, še prej pa MO NM. »V času gospodarske krize in ko ima občina tako velike likvidnostne težave je povsem neprimerno, da zapravljamo denar za okrasitev. Poleg tega je nedostojno siliti gospodarstvenike, da v tem času, ko se borijo proti recesiji, plačujejo tudi sami za okrasitev.«
18sejaobcinskegasvetaskerljNajbolj izkušen član občinskega sveta Anton Škerlj (Društvo Novo mesto, levo od njega sedi Gregor Klemenčič (SDS) je župana Muhiča vprašal: »Gospod župan, zanima me, kdo je dal pobudo, da se podaljša plačevanje parkirnine v mestnem jedru. Kakšni motivi so vas vodili v to, da ste spremenili sistem, ki se je komaj dobro uveljavil. Kljub temu, da je temu nasprotovala krajevna skupnost.”
Objavljeno v Aktualno, Dolenjska