Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in tatovi dreves

modra14

27.11., ob 13.10 uri se je na avtocesti v bližini naselja Pluska zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi huje poškodovali. Nesreča se je zgodila, ko je voznik tovornega vozila, ki je vozil v smeri Ljubljane, iz neznanega vzroka zapeljal na odstavni pas in trčil v kombinirano vozilo, katero je odbilo na travnati ukop, kjer se je prevrnilo. Voznik in potnik v kombiniranem vozilu sta se v nesreči huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v Klinični center Ljubljana, kjer sta ostala na zdravljenju. Policisti nekatere okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Prometna nesreča na Otočcu

Nekaj po 13. uri se je prometna nesreča zgodila tudi na regionalni cesti na Otočcu. Do nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje in neupoštevanja talnih označb. Eden od voznikov se je v nesreči lažje poškodoval.

Pridržani trije vozniki

Nekaj pred 22. uro so policisti Policijske postaje Trebnje kontrolirali promet v okolici Trebnjega. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so odredili preizkus alkoholiziranosti 53-letnemu vozniku osebnega avta iz Trebnjega. Rezultat preizkusa je pokazal, da ima voznik 0,77 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Ob 22. uri so policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice odredili preizkus alkoholiziranosti 41-letnemu vozniku osebnega avta iz Žužemberka. Voznik je imel 0,86 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

V Trebnjem pa je nekaj po 23.00 uri preizkus alkoholiziranosti 29-letnemu domačinu, vozniku osebnega avta, pokazal vrednost 0,85 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so voznike pridržali in na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Tatvina dreves

Neznanec je 26.1. v popoldanskem času v okolici Trebnjega požagal in odtujil 11 dreves. Lastnika je s tatvino oškodoval za okoli 500,00 €.

Objavljeno v Dolenjska Oznake: