“Nasvidenje nad zvezdami” – komedija Toneta Partljiča

V Kulturnem domu v Šmarjeti bo danes, ob 19. uri uprizoritev komedije Toneta Partljiča “Nasvidenje nad zvezdami”. Igro bo uprizorilo gledališče Petdopol iz Ivančne Gorice.

Prisrčna komedija Toneta Partljiča, ki jo je na oder postavila režiserka Marjana Hočevar, uprizorilo pa jo bo gledališče Petdopol iz Ivančne Gorice, na humoren način razgalja hinavščino, dvoličnost, različne stereotipe, zapostavljenost obrobnih poklicev. Dogaja se na pokopališču, ki naj bi bil spokojen kraj, vendar je na njem podnevi in ponoči še kako živahno. Na njem se dogaja razno – od prepirov do zalezovanja žensk. Na pokopališču péti umrli ženi njeno najljubšo pesem naj ne bi bilo lepo, prepir pa je čisto sprejemljiv.

Predstava, ki traja 80 minut in je obogatena s številnim narečnimi dialogi, je več kot vredna ogleda. V njej igrajo: Janko Jelenčič, Irena Bivic, Sania H. Hočevar, Pia Porenta, Janko Rošelj, Žiga Žnidaršič, Branka Tomov, Cvetka Suknaič, Martin Tomažin, Štefka Rošelj, Marija Zaman, Uroš Strmec, z glasovi sodelujeta še Marjana in Gorazd Hočevar, tehnična ekipa pa sta Tilka Jelenčič in Vojteh Hočevar.

Vstopnina znaša 5 evrov.

Vir: TIC Šmarješke Toplice

abstract-art-wallpaper-1

Objavljeno v Dolenjska