ljubezensko pismo

l_4f5696f3065975366bbc75f3f787c6791

Škoda, da ni več marjetic v tem letnem času. Kako naj zdaj vem, kaj se ti plete po glavi? Horoskop mi pravi, da boš ta teden pod stresom, zato se te ne upam motiti. Danny se me je že začel izogibati, oče pa mi je prepovedal klicati 090-vedeževalske nasvete. Internetni, telefonski in elektronski pogovori znajo biti nelagodni, ker ne vem, kdaj je primeren trenutek, da te zmotim. Zato ti pišem ljubezensko pismo. Tako, govori pa o nečem takem-

Ko sem se zbudila, sem mislila nate. V sanjah sva z avtomobilom zdrvela skozi prepad. Ko sem se oblačila, sem se spomnila na tvoj specifičen vonj. Zanimiv, takega ni na prodajalnih policah. In potem sem šla na sprehod s psom in te iskala v majhnih podrobnostih svoje ulice. Zelena trava, tvoja barva. Stara kripa, tvoj avto. Potem sem nehala misliti na te, saj je moj mali kužo začel opravljati potrebo, kar me je odvrnilo od tebe. Pohvalila sem jo in počistila za njo. Hm, u končni fazi je tudi rjava tvoja barva..

Glede na to, da sem od jutra do poznega popoldneva, torej zdaj, ko ti sestavljam to pismo, kakšno stvar že pozabila, prosim oprosti kakšni majhni netočnosti v natančnem opisovanju mojega dne. Brez skrbi, v vsakem primeru ti bom vedno imela dovolj za povedat. Torej, ko sem šla na kosilo, sem jedla svinjino in začela misliti nate. Čez dan sta imela dedi in babica koline, tako da lahko razumeš, zakaj mi je bilo brez tebe še toliko težje. Katarzo sem doživela, ko si me na višku potrebe po tvojem glasu in tvoji bližini, le poklical. Takrat sem bolj s težavo mislila nate, ker mi je sestra s sosednjega fotelja metala babičino plastično sadje v glavo. Ubistvu niti ne vem, kaj točno sva se pogovarjala, a naj bi mela butast nasmeh na obrazu cel čas pogovora, pravi Maruša. Kakor koli, vem, da se dobiva. In zato ti pišem svoje pismo, da ti povem, da me ne bo. Ostala bom doma in mislila nate. Mar ni to nekaj nadvse romantičnega??

In če se ti zdi, da pretiravam, potem najbrž res. Ker nihče ni psihično zmožen, izključujem obsedence, nadzorovati svoj tok zavesti, in ta se pri meni konstantno pretaka. Zato si lahko vesel, da se zavedaš, da se nate spomnim vsake toliko časa. In nič ni narobe s tem. Ti si moj žur. Ampak rada tudi spim http://newze…..eric.com.

Objavljeno v Ti v mestu